Club Geschiedenis

 

"De Guidon", opgericht door Guido Van Wijnendale (voorzitter) en Maurice Clinckspoor (secretaris), was sinds de jaren 70 gekend als de meest toonaangevende wielertoeristen club van Wetteren. "Wie daar fietste, ... kon met de trappers overweg",  werd gezegd. Doch halfweg de jaren 90 leek de club volledig uitgeblust en de boeken werden neergelegd, ...

Begin de jaren 2000 ging Roger Vagenende met enkele van zijn vrienden samenzitten. De Guidon werd terug opgericht, weliswaar onder de naam en vleugels van Wielerclub Wetthra, maw WC Wetthra was een feit. Roger Vagenende heeft de eerste 5 jaren als het voorzitter gediend.

Daarna was het de beurt aan Marc Pauwels voor 4 jaar.

Sinds begin 2012 zit Kris De Moor aan het roer met een vernieuwd bestuur en nieuwe ideeën. De club kent sindsdien almaar een gestaagde positieve groei.

Halfweg 2014 werd een einde gemaakt aan de samenwerking met WC Wetthra. De wielertoeristenclub gaat vanaf 01/07/2014 solo onder een nieuwe naam, WTC Tonneke Wetteren.

De club heeft sindsdien een duidelijke visie en missie uitgebouwd waar we terecht fier op zijn.

Wij zijn en blijven een gerespecteerde club waarbij kwaliteit, plezier & vriendschap bovenaan ons verlanglijstje staan.
Daarvoor staat uw bestuur en voorzitter garant.

De groep is uitgegroeid tot een echte toffe bende en nog altijd blijven de trappers op een hoge frequentie en wattage ronddraaien.

Fietsen en plezier maken gaan bij ons hand in hand. De groep primeert tov individuele prestaties !

 

Onze missie kan je kan hier Mission vinden.

UA-30587922-1